Kollégiumok

Gödöllő

A Szent István Egyetem 7 épületből álló, 1700 fő elhelyezését lehetővé tevő Gödöllői Kollégiuma erdős, parkos zöldkörnyezetben helyezkedik el. Folyosókkal összekötött hat épület a Campus területén foglal helyet, további egy épület a műemléknek minősített gödöllői Királyi Váróterem szomszédságában található.

Tömegközlekedéssel és autóval egyaránt könnyen megközelíthető valamennyi épület, az autóval érkezőket ingyenes parkoló is várja. A campus parkos jellegének köszönhetően kiválóan alkalmas kültéri sporttevékenységek gyakorlásához is. A kollégiumban üzemelő fitnesz- és konditerem, valamint az állandóan kihelyezett pingpong-asztalok a beltéri sportot űzőknek kedveznek. A kollégiumi lakók összetartó ereje már a gólyatábor alatt kialakul, az évek során életre szóló barátságok születnek.

„A gödöllői egyetemi város közismerten az ország egyik legszebb campusa, amely nyugodt tanulási légkört, és kellemes, szórakoztató életteret kínál.”Káposzta József, dékán

Amellett, hogy kollégiumunk lakhatási lehetőséget biztosít, megfelelő hatással van az önfejlesztésre, mely a sikeres tanulmányi eredmények elérését szolgálja és az egyetem oktatási-nevelési céljának megvalósításában meghatározó szerepet játszik. Az itt eltöltött éveket olyan hagyománnyá vált hallgatói rendezvények is színesítik, mint a teljesítménytúra, a Beer-pong, a Nyuszi- és Mikulás-futás, a Kézikupa, a Campus-kupa és a horgászverseny.

Bővebb információ

Zsófi számára a legfontosabb az iskola kollégiumhoz közeli, jó elhelyezkedése, hiszen az utazás megnehezítheti a diákok életét.  Jól szervezettek az órák, hasznos dolgokat tanul, a tanárok egytől egyig rendkívül segítőkészek és még pihenésre is bőven jut ideje. Szerinte jók az esélyei az iskola elvégzése utáni elhelyezkedésre, köszönhetően az egyetem széles körű kapcsolatainak.Zsófi
Image

Budapest

Budai Campus két kollégiummal rendelkezik. A Fehérvári úti Szent Gellért Kollégium 10 négyágyas, 4 háromágyas és egy kétágyas szobával rendelkezik, szintenként egy-egy zuhanyzóval. Hűtőszekrény és internet minden szobában elérhető. A Szüret utcai háromszintes Somogyi Imre Kollégium 152 kétágyas és két háromágyas szobával rendelkezik, melyek közül mindegyikhez tartozik mosdó és zuhanyzó.

Bővebb információ

Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar háromszintes, műemlék jellegű kollégiuma a városon belül is rendkívül kedvező elhelyezkedéssel rendelkezik, hiszen a közelében posta, orvosi rendelő, üzlet és számos tömegközlekedési eszköz is elérhető, emellett számos múzeum, könyvtár és rendezvényhelyszín is található a környéken. A kollégiumban különböző tantárgyi konzultációk, műhelymunkák, klubfoglalkozások és zenés programok is segítik a hatékony időtöltést és az ismeretek bővítését. A szakmai önképző körök közül kiemelkedik a Mária utcai Műhely, ahol a tanszékeken oktató kollégák és neves szakemberek folytatnak szakmai beszélgetést a kollégistákkal és a hallgatókkal.

Bővebb információ

Szarvas

A szarvasi Cervus Hostel 2008-tól megújult formában várja a hallgatókat. Apartmanjai a legmagasabb igényeknek is megfelelnek; korszerűek, praktikusak, mozgássérült vendégek számára is akadálymentesek. Az A épületben 34 férőhellyel, 1-2-3 ágyas tusolós-mosdós apartmanokban, a B épületben pedig 136 férőhellyel, 1-2 és 2 × 3 ágyas apartmanokban szolgálja ki a legmodernebb hallgatói igényeket.

Bővebb információ