Fontos teendők érettségi után

Elérhetők az ügyintézési funkciók az E-felvételiben: a felületen július 11-ig tudjátok módosítani a sorrendet és az adatokat, valamint pótolni a hiányzó dokumentumokat.

Most, hogy részben túl vagy az érettségin, az E-felvételi ügyintézési felületen érdemes ellenőrizned a központi nyilvántartásban szereplő személyes adataidat, az általad megjelölt képzéseket és azok megfelelő sorrendjét. Szükség esetén a jelentkezéskor megadott adatok az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen javíthatók. Ugyanitt ellenőrizheted a már feltöltött dokumentumaid feldolgozottságát is.

Jelentkezések és pontszámok menüpontban meg tudod tekinteni az egyes jelentkezési helyeken számított felvételi összpontszámokat és annak részleteit is. A pontszámítás alapját a dokumentummal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények képezik, így, ha egy újonnan feldolgozott dokumentum hatással van a jelentkezői összpontszámra, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban.

Ha a jelentkezésedet hiányosan nyújtottad be, június 27-ig kaphatsz hiánypótlási felszólítást.

A jelentkezési sorrend módosítására az eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőséged, legkésőbb július 11-ig, szintén az E-felvételi felületén a Sorrendmódosítás menüpontban. Itt jelennek meg a jelentkező által megadott képzések, amelyek a mellettük lévő kis nyíl ikonnal sorolhatók lejjebb vagy feljebb. A sorrendezés után a Mentés gombra kattintva véglegesíthető az új jelentkezési sorrend, ezután már nem lehet tovább módosítani.

Szintén az E-felvételi felületén lehet visszavonni a korábban megadott jelentkezési helyet/helyeket. Ezt a lépést érdemes alaposan megfontolni, visszavont jelentkezések ugyanis már nem vehetők fel újra.

Fontos tudnod, hogy a változtatások az ügyintézési felületen nem jelennek meg azonnal, hiszen az elküldött kérelmeket még fel is kell dolgozni. A benyújtott kérelmek státuszát később a Kérelmek menüpontban ellenőrizheted.

A ponthatárokat várhatóan július 25-én tudhatod meg, addig is sok sikert kívánunk a szóbeli érettségidhez és a felvételihez!

 

Forrás: felvi.hu