Gyereked van? Mit szólnál egy diplomához is?

A legtöbb anyának ismerős lehet a helyzet, amikor bögre nélkül főzi le a kávét, vagy amikor félálomban a plüssmaci szájába tuszkol be egy cumit. Aztán, ahogy a másfél órás alvások pár perccel kibővülnek, az emberben feltámad a tettvágy. A Szent István Egyetem pótfelvételije neked is szól, ha szeretnél egy piacképes diplomát, rugalmas órarendet és családbarát tanulási környezetet. Hogy hogyan? Olvass tovább!

A legfontosabb lépés az elhatározás. Egy egyetemi diploma értéke továbbra is magas. Bármikor is mész vissza dolgozni, megszerezheted az előnyt, hogy egy friss végzettség birtokában jelentkezhetsz. Nem mellékesen, olyan dolgokról és olyan mélységben tanulhatsz, amelyre egy felnőttképzési vagy OKJ-s tanfolyamon jelenleg nincs lehetőség.

Ha eldöntötted, hogy továbbtanulnál, a következő kérdés, hogy „mégis mit?”! Ekkor érdemes egy kis időt a felfedezésre és önismeretre fordítani.

  • Szeretnél később egy saját gazdaságot indítani?
  • Szívesen foglalkozol növényekkel?
  • Érdekel a környezetvédelem a tettek szintjén is?
  • Örömmel terveznél épületeket a saját ízlésed szerint?
  • Jól érzed magad, ha embereknek segíthetsz?
  • Inkább a pénzügyek hoznak lázba?

Ha a gyermeked engedi, szerezz egy papírt (pelenkát, popsitörlőt, kiskönyvet stb.) és írj fel pár dolgot, amiről az elmúlt években csak álmodoztál, hogy „de jó volna tudni”! Több tucat képzési lehetőség lesz elérhető a mostani jelentkezés során, és mi is örömmel segítünk megtalálni a hozzád illőt.

Ezután jön a tervezés. A babával, kisgyerekkel töltött idő nem mehet a tanulás rovására, de ezt pontosan tudják a SZIE oktatói is, akik szinte kivétel nélkül ugyancsak családos emberek. A rugalmas órarend és a levelező képzés bár nem mentesít a tanulás alól, mégis óriási segítség a gyereket nevelőknek. A háztartás garantáltan megvár, de egy új hivatás időben való megszerzése kulcsfontosságú lehet a munkapiacra való visszatérésben.