6 ütős érv, hogy miért érdemes egyetemre menni

A középiskola végéhez közeledve mindenki eljátszik a gondolattal, hogy mi lenne, ha rögvest belevetné magát a felnőtt létbe, egyből bevállalva a munka világának minden szépségét és nehézségét. Mai bejegyzésünkben azokat az érveket gyűjtöttük össze, melyek azt támasztják alá, hogy miért ne ezt az utat válaszd!

Kitágul a világ

Sajnos sokszor megfeledkeznek az „egyetemellenesek” arról, hogy az egyetem valójában egy olyan közeg, ahol rácsodálkozhatunk a világra, immáron fiatal felnőttként, ahol megismerhetünk új nézőpontokat, a miénktől eltérő véleményeket az élet minden területére vonatkozóan. Olyan tudás ez, amit csak közösségben tud magára szedni az ember. Miért ne lenne éppen ez a közeg az egyetem?

Alaptudás birtokába kerülsz

Bármilyen szakot és szakirányt választasz, minden esetben kapni fogsz az első időszakban egy általános, alapozó képzést, minek keretében jogot, közgazdaságtant, társadalomtudományt tanulsz majd. Ez a bázistudás felvértezhet téged, hogy a későbbiekben ne kelljen tájékozatlanságod miatt kellemetlen helyzetbe kerülnöd, akár egy baráti társaságban vagy később a munkahelyeden.

Kapcsolatrendszert építhetsz

Emlékszem, amikor az első egyetemi nyílt napomon jártam, az akkori rektor beszédében azzal tudott meggyőzni, hogy az egyetem a tudás mellett kapcsolatokat ad, melyekből később lehetőségek és helyzetek születhetnek. Nem tudhatod, hogy azzal, akivel este bulizni voltál vagy a büfében elkortyoltál egy kávét, a jövőben milyen szakmai minőségben fogsz újra összetalálkozni. Szóval, valójában nem elég egyetemre menni, barátkozni is érdemes!

Tapasztalatot szerezhetsz

A legtöbb egyetemen a kötelező szakmai gyakorlat lehetőséget kínál arra, hogy belekóstolj a szakmába és egyáltalán a munka világába. Ki tudja, lehet, hogy éppen az a cég fog alkalmazni, ahol az egyetemi gyakorlati hónapjaidat töltöd!

Portrait Of Female University Student Outdoors On Campus

Eltökéltségre utal

Egyes kutatások szerint a munkaadók nem is annyira a tudás miatt szeretik, ha valakinek van végzettsége, sokkal inkább azért, mert ez tanúbizonysága annak, hogy ha elkezd valamit az illető, akkor azt be is tudja fejezni és van benned elég kitartás. Persze, félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy csak diplomával lehet kitartó az ember, ez csupán egy jel.

Ne hagyd ki a szuper egyetemi éveket!

Na igen, kár titkolni, az egyetemben az egyik legjobb, hogy jófej emberekkel barátkozhatsz, életed legizgalmasabb élményeiben lehet részed, és gondtalan, felelősséggel korlátozottan tűzdelt egyetemi éveket tölthetsz el, amire egész életedben emlékezni fogsz. Kár lenne ezt kihagyni!