Gólyatábor? Igen!!

A gólyatábor az az esemény, ahol az idősebb hallgatók színes programokkal várják az újonnan felvetteket. Nem titkolt céljuk, hogy fergeteges bulit csapjanak és közben a jövőbeni csoporttársakat összekovácsolják. Összeszedtük, miért „kötelező” a részvétel, bennfentesektől pedig azt is megtudtuk, hogy mire számíthatnak idén a SZIE-sek!

Ha megkérdezed az elsőéveseket októberben, hogy megbánták-e, hogy részt vettek a gólyatáborban, 99%-ban azt fogják felelni, hogy egy cseppet sem. Mire fel ez a nagy hype?

A gólyatábor arra való, hogy szervezett, de nem feszélyezett keretek között ismerhesd meg jövőbeni csoporttársaidat, közös élményeket szerezzetek, barátkozzatok. Így magabiztosabban lépheted át az első napon az egyetem küszöbét, tudván, hogy lesznek ismerős arcok. Hidd el, elég ideges és izgatott leszel alapból is, jól fog esni néhány összekacsintás.

A gólyatáborokat jellemzően felsőbb évesek szervezik az újoncoknak, segítve ezzel a beilleszkedésüket. Ebből előnyt is kovácsolhatsz, hiszen rengeteg tanáccsal el tudnak látni a tapasztaltabbak, sőt adott esetben még jegyzetekkel, könyvekkel is segíthetnek.

A SZIE-n is hagyomány a gólyatábor, idén három is lesz, ezek időpontjai:

  • ÉTK-KETK-TÁJK-AGK gólyatábor: 2018. aug. 20-25. – Szarvas
  • GÉK-GTK-YBL gólyatábor: 2018. aug. 21-24. – Gödöllő
  • MKK gólyatábor: 2018. aug. 25-28. – Gödöllő

 

Mint a legtöbb helyen, a SZIE-n is a Hallgatói Önkormányzatra hárul a tábor szervezése, éppen ezért a diákszervezet vezetője, Balogh Barbara mesélt a közelgő eseményről: „A SZIE gólyatáborában főként a közösség összekovácsolásán van a hangsúly, így csapatokra leosztva ismerkedhetnek egymással az elsőévesek. Napközben vetélkedőkön, csapatépítő játékokon, néhány szakmai programon vehetnek részt, az esték folyamán pedig a szórakozást is biztosítjuk bulikkal, fellépőkkel. A felsőbb éves csapatvezetőktől sok új infót megtudhatnak a gólyák a szakokról, tárgyakról, a karokról, az egyetemről, a hallgatói életről. Így mindenkinek érdemes eljönni, még a pótfelvételiseknek is. A gólyatáborral az a célunk, hogy a lehető legjobb első élményt biztosítsuk az újdonsült hallgatóinknak, és elérjük, hogy már az elején kötődjenek az egyetemhez” – mondta el Barbara.